Over mij

Ik ben digital-art kunstenaar Ron Malestein (1960) en woon/werk in Dordrecht (provincie Zuid-Holland).

 

Ik ben mijn hele leven gefascineerd door bijzondere heldere en krachtige kleuren. Kleuren roepen bij iedereen diverse stemmingen op. Ik richt me op positieve, levendige kleuren. Van jongsafaan ben ik erg 'sfeergevoelig'. Ik vind het zeer spannend om met een kleurencombinatie vorm een sfeer te creëren. Eigenlijk een bepaald gevoel op te roepen. Het is dus niet voor niets dat ik mijn website: www.kleurrijkeschilderijen.com heb genoemd.

 

De start
In 1986 ben ik begonnen met o.a. een naaktmodel schilderen. Vooral de beweging van een sporter of wandelaar vond ik weer een fase later spannend om de beweging in enkele basislijnen vast te leggen. Geleidelijk aan kreeg ik meer belangstelling voor sfeerimpressies met krachtige kleuren. Ook het licht van bijvoorbeeld een wolk en een brandende kaars fascineerde mij. Via acrylverf op een canvasdoek (en houten platen - triplex / MDF) groeide ik stil aan meer naar moderne kunst. Uiteindelijk vond ik mijn weg in digitale kunst (Digital Art).


Digital art / digitale kunst
In deze tijd van bijzondere technische mogelijkheden heb ik geleerd dat je met Adobe Photoshop CC ook digitale kunst kunt maken / bewerken. De heldere kleuren spreken mij zéér aan. Ik denk dat je dat ook goed aan de diverse digitaal bewerkte schilderijen van mij kunt zien. Het is mooi dat je met een digitale kunstwerk (de digitale afbeelding) makkelijk diverse afmetingen op bijvoorbeeld een aluminium plaat kunt laten afdrukken. De één houdt van de vertrouwde sfeer van een houten paneel (vergelijkbaar met een canvasdoek) en de ander de superheldere kleuren van HD Metal (High Definition) van het merk ChromaLuxe op een aluminium dunne plaat.


Stuur een berichtje als je meer over een kunstwerk wilt weten of iets wilt zien. Zie contact.

 

 

Samenwerking:

Het is mijn wens dat iedereen van mijn kleurige en sfeervolle schilderijen kan genieten. 'Mooi werk moet gezien worden'. Ik ben op zoek naar allerlei (zakelijke) vormen van samenwerking. Wie heeft een leuk voorstel voor mij?

 

Stuur dan een een berichtje. Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

 

Kunstschilder / Nieuwetijdskunstenaar 

 

Ron Malestein Dordrecht (Z.H.) 

Digital-art artist Ron Malestein uit Dordrecht (Z.H.).

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.