Van acrylverf op een canvasdoek naar digitale kunstwerken op een desktop computer


Ik ben al jarenlang aan het experimenteren met diverse materialen en kleuren. Krachtige en heldere kleuren vind ik mooi en interessant om er een bepaalde sfeer mee op te roepen. Vergelijk het met de kleuren die je kiest voor je kleding of met een bont schilderij met vrolijke uitstraling in bijvoorbeeld je woonkamer of een muur in een bedrijfsruimte.

Kleuren hebben invloed

Ik ben van mening dat sommige kleuren een veel grotere invloed op ons hebben dan dat je daar gewoonlijk bij stil staat. Nooit gedacht dat ik mijn moderne kunstschilderijen met het softwareprogramma Adobe Photoshop CC ooit zou gaan bewerken. En dat het onderdeel ‘filter’ van dit programma met de diverse mogelijkheden: vervormen, uitvloeien, plooien en zwellen zo belangrijk voor mijn hedendaagse kunst zou gaan worden. Met deze software voor digital art, is het een uitdaging om met de veel mogelijkheden de juiste kleuren te kiezen.

 

Een mooie bijdrage leveren
Als kind was ik al vroeg erg gefascineerd door mooie en vrolijke schilderijen die bij sommige vrienden boven een bankstel of eethoek hingen. Het gekke is dat ik toen liever buiten met schoolvrienden ging voetballen dan thuis te tekenen of schilderen. Toch had ik altijd iets met moderne kunst en de energieën in de natuur. Als je ouder wordt dan veranderd dat geleidelijk aan. Het is mij opgevallen als je creatief en kunstzinnig bezig bent dat er een prettige rust in je komt. Ik ben erg sfeergevoelig en zeer gesteld op rust en harmonie. Maar juist levendigheid en een bepaalde sfeer met diverse kleuren wil ik in mijn kunstwerken leggen. Sommige kleuren botsen en andere kleuren harmoniëren juist mooi met elkaar. Rood en oranje geven bijvoorbeeld wat meer energie en levendigheid en de blauwe tinten meer rust.

Ik vind het geweldig als ik met een mooie aluminium of houten kunstpaneel (of op een ander materiaal) aan de sfeer in jouw privéruimte of werkruimte mag bijdragen. Iets waar je elke dag opnieuw even naar kan kijken.

 

Een gloed nieuwe techniek
Voor mijn werk ben ik op zoek gegaan naar een printtechniek die mijn digitale kunst fraai tot uiting brengt. Via mijn netwerk kwam ik in contact met o.a. het bedrijf Steelprint.nl. Het voordeel van digitale kunst is dat ik mijn kunstwerken nu ook gemakkelijk in diverse grote afmetingen kan aanbieden.


Ben je op zoek naar iets origineels?
Ben je op zoek naar iets bijzonders, iets persoonlijks? Maak dan een afspraak om te komen kijken. Geef eventueel per mail of telefoon aan waar je naar op zoek bent. Dan kan ik voor je meedenken.

 

Contactgegevens / vragen:
Nieuwetijdskunstenaar Ron Malestein Gouda (Z.H.)
Tel: 06 – 40 79 10 11
Email: ronmalestein@gmail